İZMİR / NARLIDERE - İlhan Onat Anaokulu

May

Minik Eller Büyük Hayaller Projesi kapsamında Anaokulumuz öğretmenleri ile Halk Eğitim Merkezi öğretmenlerimizin iş birliği ile ahşap boyama, yüz boyama, baskı çalışması etkinlikleri yapıldı.

May

Dilimizin Zenginlikleri Projesinde bu ay ki faliyet planımız

Nis

Okulumuz Kelebekler Sınıfı öğretmeni Nilgün Günay "Her Çocuk Bir Bilim İnsanı"  isimli e Twinning Projesinde  çocukların araştırma, sorgulama, merak uyandırma becerilerini "MİNİK KAŞİFLER DENEYEREK ÖĞRENİYOR" sloganıyla geliştirmeyi hedefliyor.

Amaç proje de çocuklarımızın sorgulama, merak etme, araştırma ve özgüven  becerilerini geliştirmek, bilimin doğasını, gerekliliğini ve önemini anlamasını sağlamak, bilimsel düşünme becerilerine sahip olmalarını ve bilim insanlarını tanımalarını hedefliyoruz.

Mrt

Velilerimiz sınıflara aktif katılımcı olarak davet edilerek kendi belirledikleri bir etkinliği çocuklarla birlikte gerçekleştiriyorlar.Ailelerimizin okul ortamında bulunmaları ve eğitim sürecine aktif olarak katılmaları, çocukların gelişimini pek çok açıdan destekliyor. Ailelerinin okula geleceği günü iple çeken öğrencilerimiz ebeveynlerinin yaptığı etkinlikten dolayı hem gururlanıyor, hem de kendisini bir kez daha aile ve okul gözünde değerli hissediyor. Velilerimiz öğrencilerimizi sınıf ortamında hem gözlemleme şansı yakalıyor hem de öğrencilerimizle etkin olarak iletişim kuruyor.

Mrt

Minik kalpler sınıfı Türk kahvesi kültürünü öğrenmek için kahvenin çekirdekten soframıza gelişini etkinlikler ile öğrendiler.

Mrt

Anaokulumuz Kelebekler sınıfı öğrencileri gezi boyunca gördükleri ve izledikleri videolar maketler, simülasyonlar karşısında şaşkınlıklarını gizleyemediler. Hem bilgi edinip hem eğlenmenin mutluluğunu yaşadılar.

Mrt

Okulumuzun minikleri düzenlenen Eğlenceli Tiyatro oyunu gösterisine katıldılar.  Tiyatro boyunca oyunu büyük bir dikkatle izleyen öğrenciler keyifle salondan ayrıldılar. Ardından da yaptıkları etkinliklerle öğrendiklerine pekiştirdiler.

Mrt

Anaokulumuz Kelebekler Sınıfı meslekleri sahada öğrenmek için gezi düzenledi.

Şbt

Okul öncesi öğretmenimiz Nilgün Hoca tarafından yakından uzağa ilkesine uygun olarak çocuklarımızla Türk Kültürüne yönelik Nasreddin Hoca ile ilgili etkinlikler yapıldı.

Şbt

Anaokulu öğrencilerimizin , sağlıklı ve dengeli beslenmenin önemini kavramaları , taze meyve tüketimlerini artırmaları amacıyla  öğretmenimiz tarafından “C Vitamini Şenliği” düzenlendi. Öğrencilerimiz, kendi meyve sularını yaptıktan sonra afiyetle içtiler.

Ock

2023-2024 Eğitim-Öğretim yılının birinci dönemi sona erdi. Çocuklarımız karnelerine sevinçle ve heyecanla kavuştular.

Ock

Dönem sonu faaliyetlerimiz kapsamında etkinliklerimiz gerçekleştirildi.

Ock

Okulumuzun dönem sonu faaliyet programı hazırlandı. Programımıza göre paylaşım günü, kita okuma etkinliği, oyun günü, yazar öğrenci buluşması yapılacaktır.

Ock

Etkileşimli Kitap Okuma Çalışmaları, çocukların dil becerilerini geliştirmeye yönelik önemli bir çalışmadır. Bu çalışma sayesinde çocuklar etkileşimli kitap okuma yoluyla kelime dağarcıklarını genişletmiş, dil becerilerini geliştirmiş ve kitap okuma alışkanlığı kazanmışlardır.

Ara

Alan gezileri, çocuklar için doğal öğrenme laboratuvarlarıdır. Geziler, bazen sınıfta çalışılan bir konunun pekiştirilmesi için sınıf çalışmalarının sonunda gerçekleştirilir, bazen de sınıf çalışmalarının bir parçası olarak programın bütünlüğünü sağlayacak şekilde çalışma sırasında gerçekleştirilir. Çocuklarımızın kendi enerjilerini sonuna kadar kullandığı bu eğlence merkezinde öğrencilerimiz çok keyifli mutlu dakikalar geçirdi.